fbpx
Aanbouw-met-lichtstraat

Aanbouw met lichtstraat

Ben je van plan om een aanbouw aan je huis toe te voegen en overweeg je het toevoegen van een lichtstraat? Een lichtstraat kan een prachtige toevoeging zijn aan elke aanbouw, waardoor natuurlijk licht de ruimte kan vullen en een gevoel van ruimtelijkheid kan creëren. Bij het toevoegen van een lichtstraat aan je aanbouw is het cruciaal om de juiste plaatsing te kiezen. Overweeg de oriëntatie van je huis en waar de meeste natuurlijke lichtinval plaatsvindt gedurende de dag. Kies voor hoogwaardige materialen zoals aluminium en gehard glas om duurzaamheid te garanderen.

Denk aan isolatie om warmteverlies te minimaliseren en energie-efficiëntie te maximaliseren. Het is essentieel om regelmatig onderhoud te plegen om de prestaties en uitstraling van je lichtstraat te behouden. Investeer in een op maat gemaakte lichtstraat die perfect aansluit bij de stijl en afmetingen van je aanbouw voor een naadloze integratie. Met deze professionele tips verbeter je niet alleen de esthetiek en functionaliteit, maar ook de waarde van je huis met een prachtige lichtstraat die het natuurlijke licht naar binnen brengt en een gevoel van openheid creëert.

 • Veel gestelde vragen

 • Nadelen van een lichtstraat in een uitbouw
  • Voor een aanbouw of overkapping kun je makkelijk een lichtstraat plaatsen. Andere daken wordt dit een uitdaging.
  • Je zult de lichtstraat zo af en toe eens moeten schoonmaken.
 • Wat kost een lichtstraat in een uitbouw?

  Afhankelijk van de grote en de keuze van het materiaal zou je kunnen denken aan 5.000,- tot 20.000,-. inclusief plaatsing.

  Een lichtkoepel die vaak een stuk kleiner zijn, is vaak een low budget alternatief.

 • Is een lichtstraat ook toepasbaar voor een plat dak?

  Lichtstraten of lichtvensters zijn naar ons idee bedacht voor plate daken, maar inmiddels zijn er vele vormen en maten. Als je op een puntdak een lichtstraat wilt plaatsen zal dat aan een van de zijdes moeten gebeuren.

 • Welke merken lichtstraten zijn er op de markt te verkrijgen?

  De merken die we bij M&Z bouw gebruiken zijn de lichtstraten van hoge kwaliteit. Velux is hier een voorbeeld van. Maar andere leveranciers van ons bieden zeker een goed alternatief aan.

 • Is een lichtstraat ook toepasbaar op een zadeldak?

  Een lichtstraat is toepasbaar op een zadeldak. Eigenlijk vormt de lichtstraat dan zelf het zadel.

Een aanbouw met lichtstraat biedt scala aan voordelen voor huiseigenaren die hun leefruimtes willen optimaliseren. Van het benutten van natuurlijk licht tot het omarmen van duurzame ontwerpprincipes, de mogelijkheden zijn eindeloos. Laat een aanbouw met lichtstraat uw huis verlichten en uw levensstijl verheffen. Neem vandaag nog contact op met M&Z Bouw.

 

bouwend-nederland-logo
bouwgarant-logo
vca-checklist-logo
erkend-leerbedrijf-logo